La Girella

Què és la girella?
La girella és un embotit típic dels dos Pallars i de l’Alta Ribagorça i, sense cap mena de dubte, el producte estrella de casa nostra.

L’ingredient base de la girella és la carn de corder, a la que s’hi afegeix arròs, molla de pa, ou, all i julivert i sal i pebre per amanir-ho al gust.

La girella és un embotit que agradarà a petits i grans.

Com s’elabora la girella?

Primerament haurem de tenir les tripes del corder ben netes per tal de poder-les començar a cosir (sempre deixant-hi un petit forat).

Un cop cosides, posarem a coure els menuts del corder i en traurem la carn. Després, passem tots els ingredients per la picadora i anem amassant per tal que tot quedi ben homogeni i amanit.

Ara ja és l’hora de començar a embotir el farcit a les tripes. És per això que abans hi hem deixat un petit forat, per poder posar-hi el farcit. Acabem de tancar les tripes i ja es pot posar a coure a la caldera durant un parell d’hores.
Passat aquest temps, la girella ja està llesta per menjar.

Com ens la podem menjar?
La girella és un embotit molt versàtil que ens permet fer molts plats diferents i originals.

Tot i així, nosaltres la preferim fer amb una bona brasa, tallada a rodanxes, per tal de treure-li el màxim de gust. També la podem fer arrebossada o amb guisat.

Anar a l producte
Open chat